O nama - Rilastil
italijanska dermokozmetika, medicinska kozmetika, najbolja italijanska kozmetika, najbolji kozmetički brend, dermatološki i mikrobiološki testirana kozmetika, klinički ispitana dermokozmetika
15440
page-template-default,page,page-id-15440,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Istorija uspeha koja dolazi izdaleka

Bilo je to 1935. godine, kada je profesor Domenico Ganassini di Camerata odlučio da je došao trenutak da se promeni dotadašnji pristup studijama kozmetike i primenio relevantne naučne metode iz dermatologije na proizvode za lepotu. Zahvaljujući tim studijama, laboratorije za istrašivanje Instituta Ganassini primenile su inovativne sastojke i formule koje ciljano i efikasno pružaju «kvalitetna rešenja» za svaki problem vezan za negu lica i tela.

Prava revolucija dolazi 1972. godine, kada nastaje Rilastil: po prvi put se poznavanja i metode farmaceutskih istraživanja primenjuju za negu i lepotu kože. Pre Rilastila, kozmetički proizvodi su prevashodno posedovali karakteristike koje su poboljšavale površinski sloj kože.

Proizvodi Rilastil, pošto su rezultat dugih biohemijskih istraživanja, poklanjaju koži napredniji tretman sa osetnim poboljšanjem nivoa hidratacije i elastičnosti tkiva.

Definisati problem i naći «kvalitetno resenje» je vodeća filozofija Rilastila već 40 godina.

Rilastil je oduvek bio sinonim za najbolji kozmetički brend «made in Italy», ne samo zato što predstavlja rezultat dugogodišnje posvećenosti farmaceutskom istraživanju već i zbog činjenice da se zasniva na konceptu potpunog kvaliteta koji za cilj ima rezultat.

Kvalitet

Kvalitet je suštinska vrednost i istorijski faktor u osnovi smernica Rilastila. Kvalitet je garantovan naporima u stvaranju i formulisanju Rilastil naučnih laboratorija i kontinualnom istraživanju u formulisanju i proizvodnji. Strogo odabrane aktivne komponente obezbeđuju najbolji kvalitet, najvišu kozmetičku prijatnost i visoke performanse.

Sigurnost

Dermatološka sigurnost je zagarantovana dermatološki i mikrobiološki testiranim formulama, strogo odabranim aktivnim komponentama i testiranjem sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda.

Efikasnost

Inovativne aktivne komponente, posebne formule, upotreba sigurnih materijala za pakovanje koji čuvaju integritet formula, klinička ispitivanja i visoko kvalitetna obrada garantuju efikasnost Rilastil preparata.

.

Inovativne Rilastil laboratorije, tim istraživača zaduženih za formulisanje preparata i kontrolu kvaliteta su “srce” Rilastila, od kojih sve počinje. Rilastil uvek i prvo investira u istraživanja sa ciljem da precizno identifikuje probleme kože i pronađe formule i aktivne komponente koje mogu da ih reše.

Najbolji istraživački centri (italijanski i inostrani univerziteti i klinički centri), daju proizvodu akreditovanu validnost i potvrđiju njegovu bezbednost. Ovaj timski rad predstavlja polaznu tačku dugog i efikasnog procesa «proizvodnje» kvaliteta.

Kvalitet Rilastil preparata je osiguran u celokupnom proizvodnom lancu: odeljenje kontrole kvaliteta proverava sirovine, poluproizvode i gotove proizvode, testirajući ih po završetku proizvodnje sve do početka prodaje.

Efikasnost i prijatnost

Strogo odabrane aktivne komponente obezbeđuju najbolji kvalitet, najvišu kozmetičku prijatnost i visoke performanse.
Efikasnost je zagarantovana kliničkim testovima sprovedenim na svakom proizvodu i bogatstvom dermatoloških i farmakoloških znanja Rilastil istraživačkih laboratorija.

Dermatološka sigurnost

Dermatološka sigurnost je zagarantovana formulama koje su dermatološki i mikrobiološki testirane, kao i pakovanjima koja na najbolji mogući način čuvaju njihov integritet, stabilnost i efikasnost.

Dermatološka tolerancija

Tolerancija je zagarantovana testovima izvršenim na metalima koji najčešće izazivaju osetljivost kože (nikl, kobalt, hrom, paladijum i živa) i testovima tolerancije na osetljivoj koži.

dermatoloski-mikrobioloski-testirano

Dermatološki testirane formule

Preparat prolazi “Patch Test”, dijagnostički metod koji se koristi da pokaže da li supstanca koja dolazi u kontakt sa kožom izaziva kontaktni dermatitis. Preparat se aplicira na flaster i pričvršćuje na lokalizovanu oblast kože. Dermatološka kontrola se vrši nakon 24 ili 48 sati.

Mikrobiološki testirane formule

Svaki preparat podleže testu detekcije prisustva bilo kog mikroorganizma i garantuje usaglašenost sa zahtevima evropske farmakopeje.

oftamoloski-testirano

Oftalmološki testirane formule

Oftalmološki test je izvršen da proceni stepen tolerancije kozmetičkih preparata koji će se koristiti u periokularnoj regiji. Preparat se koristi dnevno tokom određenog vremenskog perioda. Kozmetička tolerancija je definisana na osnovu kliničke procene oftalmologa koji određuje pojavu anomalija u oku i beleži sve neželjene reakcije koje je prijavio volonter.

Hipoalergene formule

Preparat je formulisan da smanji rizik od alergija. Preparat podleže ponovljenom “Insult Patch Test” (HRIPT), testu za određivanje alergijske reakcije kože koji se ponavlja tokom vremena. Preparat se aplicira na flaster i fiksira na lokalizovanu oblast kože. Aplikacija se ponavlja 9 puta tokom 3 uzastopne nedelje pod dermatološkom kontrolom.

Bez parabena

Parabeni su supstance koje se koriste kao konzervansi posebno kod kozmetičkih preparata, lekova i hrane. Iako toksikološke procene dokazuju da su oni bezbedni, mogu da izazovu neželjene reakcije u nekim slučajevima.

visoka-koncentracija-aktivnih-komponenti

Visoka koncentracija aktivnih komponenata

Ukazuje na prisustvo visoke koncentracije aktivnih komponenata u pripremi kozmetike, koje zadovoljavaju kriterijume funkcionalnosti i efikasnosti, testirane da garantuju sigurnu upotrebu uz kozmetičku prijatnost.

testirano-na-5-metala

Testirano na nikl, hrom, kobalt, paladijum i živu

Prisutnost svakog metala je manja od jednog milionitog dela. Male količine mogu izazvati osetljivost kože. Jedan deo na milion (1ppm) je najniža količina koja zadovoljava minimalne zahteve za prihvatljivost proizvoda. Svi preparati Istituto Ganassini-ja su testirani na metale koji najčešce izazivaju osetljivost kože, koristeći opremu sa graničnom osetljivošću od jednog dela na milijardu (1ppb, 3 reda veličine ispod).

parfem-bez-alergena

Uz parfem bez alergena

Prema Uredbi EC 1223/2009 Aneks III. Ukazuje da preparat ima parfem formulisan tako da isključuje bilo koju potencijalno alergenu supstancu, u skladu sa zahtevima EC Uredbe.

sigurno-pakovanje

Sigurno pakovanje

Pakovanje je napravljeno od odabranih materijala stakla, aluminijuma i PE- EVOH (tehnološki kopolimer) koji garantuju zaštitu preparata. Oni su efikasna barijera protiv vlage, varijacija temperature i spoljašnje sredine. Aluminijum je potpuno otporan na kiseonik, a PE – EVOH je 300 do 4.000 puta više otporan na kiseonik nego PE (vrsta plastike koja se najčešće koristi za kozmetiku). Staklo je inertna supstanca koja ostavlja formulu potpuno nepromenjenom.

trudnoca

Bez bioflavonoida ili kofeina

Neka istraživanja pokazuju mogućnost povećanog rizika za razvoj određenih bolesti u slučaju oralne primene visokih količina bioflavonoida tokom trudnoće (za fetus) i tokom dojenja (za bebu). Nijedan od preparata koje preporučujemo trudnicama ne sadrži bioflavonoide ili kofein.

Nekomedogene formule

Test omogućava procenu da li dnevna upotreba preparata može razviti komedone (mitisere), koji mogu prouzrokovati upalne procese kao kod akni, što dovodi do pojave nesavršenosti kože.