SIGURNOSNI STANDARDI RILASTILA

DERMATOLOŠKI TESTIRANI

Proizvod prolazi kroz Patch Test, dijagnostičku metodu koja utvrđuje da li supstanca koja dolazi u dodir s kožom uzrokuje kontaktni dermatitis. Proizvod se nanosi na lepljivi flaster i pričvršćuje na lokalizovano područje kože. Dermatološka kontrola se vrši nakon 24 ili 48 sati.

MIKROBIOLOŠKI ISPITANI

Svaka serija proizvoda podvrgava se testiranju kako bi se otkrilo prisustvo bilo kojeg mikroorganizma, i garantuje usklađenost po zahtevima Evropske farmakopeje.

OFTALMOLOŠKI TESTIRANI

Oftalmološkim testom se procenjuje stepen tolerancije kozmetičkih preparata namenjenih periokularnom području. Proizvod se koristi svakodnevno u određenom vremenu. Kozmetička tolerancija se definiše na osnovu kliničke procene oftalmologa, koji utvrđuje nastanak anomalija u oku i beleži eventualne neželjene reakcije koje prijavljuju volonteri.

HIPOALERGENSKE FORMULACIJE

Proizvod je kreiran tako da smanji rizik od alergija, podvrgnut je “Repeated Insult Patch Testu” (HRRIPT) za određivanje alergijskog odgovora kože koji se ponavlja tokom vremena. Proizvod se nanosi na lepljivi flaster i pričvršćuje na lokalizovano područje kože. Nanošenje se ponavlja devet puta tokom tri uzastopne nedjelje pod dermatološkom kontrolom.

NEKOMEDOGENE FORMULE

Test procenjuje kolika je mogućnost da uz svakodnevnu upotrebu proizvoda dođe do nastanka komedona, koji mogu uzrokovati okluziju folikula lojnice, što dovodi do pojave nesavršenosti kože.

DERMATOLOŠKA ETIKA

NAŠE VREDNOSTI

KVALITET

Osnovna vrednost i istorijski faktor koji leži u osnovi Rilastilovih smernica je kvalitet, a zagarantovan je trudom u stvaranju i formulisanju naših naučnih laboratorija i neprestanim istraživanjima. Pažljivo odabrani aktivni sastojci osiguravaju najbolji kvalitet, najveću kozmetičku ugodnost i visoke performanse.

SIGURNOST

Dermatološka sigurnost zagarantovana je dermatološki i mikrobiološki testiranim formulama, strogo odabranim aktivnim principima i neprestanim ispitivanjem sirovina i gotovih proizvoda.

EFIKASNOST

Inovativni aktivni sastojci, specifične formule, upotreba materijala za pakovanje dizajniranih da na najbolji način sačuvaju integritet formula, klinička ispitivanja i visokokvalitetna obrada – garantuju efikasnost Rilastil proizvoda.

LJUDI

Glavni fokus kompanije uvek je bio na ljudima koji je čine, a čijom zaslugom su njene vrednosti stigle do lekara, farmaceuta i potrošača, s kojima su ostvarene čvrste i trajne veze. Stručna, kompetentna i rasprostranjena trgovačka mreža visokokvalifikovanih medicinskih predstavnika i prodavaca doprinela je širenju vrednosti kompanije, predstavljajući jednu od osnovnih snaga Rilastila.

DERMATOLOŠKA ETIKA

EFIKASNOST I PRIHVATLJIVOST

Strogo odabrani aktivni sastojci osiguravaju najbolji kvalitet, najveću kozmetičku ugodnost i visoke performanse. Efikasnost je zagarantovana kliničkim testovima na svakom proizvodu te bogatim dermatološkim i farmakološkim znanjem Rilastil istraživačkih laboratorija.

DERMATOLOŠKA SIGURNOST

Dermatološka sigurnost je zagarantovana klinički testiranim formulama.

DERMATOLOŠKA TOLERANCIJA

Tolerancija je zagarantovana testovima provedenim na metalima koji najčešće izazivaju preosetljivost kože, a to su nikl, kobalt, hrom, paladij i živa, kao i testovima tolerancije na osetljivoj koži.